100 dagen voor de klas

In de nieuwe VPRO-serie ‘100 dagen voor de klas’ gaan Tim den Besten en Nicolaas Veul de uitdaging aan om als stagiair les te geven op een middelbare school in Lelystad. De zesdelige documentaire laat zien hoe het is om in deze tijd leraar te zijn. Dit meldt VPRO.

Beide mannen gaan 100 dagen werken als buitengewoon stagiair op scholengemeenschap ISG ARCUS in Lelystad. Den Besten geeft lessen Nederlands aan vmbo’ers en Veul doceert geschiedenis en maatschappijleer op het vmbo en havo/vwo. 
 

Ervaren van werkdruk en overvolle klassen

Met het experiment willen de presentatoren in de praktijk ervaren hoe het is gesteld met de werkdruk in het voortgezet onderwijs en hoe het is om les te geven aan overvolle klassen met mondige pubers. Ze komen verschillende uitdagingen tegen op het gebied van bijvoorbeeld orde houden, of (online) pesten.
 

Eerdere samenwerkingen

Tim den Besten en Nicolaas Veul hebben al eerder samengewerkt in vergelijkbare experimenten zoals Oudtopia, waarvoor ze een maand in een verzorgingshuis woonden. Ook lieten zij zich 18 dagen online streamen in het psychologische experiment Super Stream Me.
 
Door: Nationale Onderwijsgids