Normal_kind_hond

Op het Citaverde College in Roermond hebben de leerlingen sinds deze week gezelschap van de labrador Fer. De hond van tien weken oud moet de leeromgeving van de scholieren verbeteren. Dit meldt 1Limburg. 

Ellen Laeven, locatiedirectrice van de school, vertelt dat uit onderzoek is gebleken dat honden op school bijdragen aan een fijne en veilige leeromgeving. “Fer is er pas een paar dagen maar de sfeer op school is al anders. Leerlingen lachen meer, zijn vrolijker als ze Fer zien en ze gaan met elkaar in gesprek."
 
De school geeft lessen die over het verzorgen van dieren gaan. Leerlingen komen daardoor meer te weten over verschillende diersoorten, zoals konijnen en pony’s. Voor Fer is er een schema gemaakt waarin staat wie hem wanneer uitlaat en wanneer hij verzorgd wordt. 
 
In Duitsland en Amerika zijn er al langer scholen met honden. Ook in Nederland zijn er enkele scholen die dit concept hanteren. Zo hebben leerlingen van de internationale school Amity in Amstelveen de hond Pixie. Ze geeft hen gemeenschapsgevoel en zelfvertrouwen en is er voor ze als leerlingen verdrietig zijn. De kinderen zijn heel bij met haar.
 
Door: Nationale Onderwijsgids