Normal_rss_entry-212447

In Drachten waren gisteren tussen de 500 en 1000 mensen op de been voor een stille tocht om de 16-jarige Roan te gedenken die vorige week werd neergestoken. Dat is de schatting van een woordvoerster van de gemeente. De schoolwaar de leerling naartoe ging, het CSG Liudger in Drachten, had maandag de vlag halfstok hangen. Dit meldt ANP.

De jongen raakte zwaargewond bij een steekpartij op de Zuidkade en overleed later op 16-jarige leeftijd aan zijn verwondingen. De tocht vertrekt rond 20.00 uur. De route voert langs het huis waar de jongen woonde en eindigt bij het café waar hij vorige week zondag werd neergestoken. Twee jongens van 14 en 15 jaar zijn na de steekpartij opgepakt.
 

Schoolvlag halfstok

De schoolwaar de leerling naartoe ging, het CSG Liudger in Drachten, had maandag de vlag halfstok hangen nadat bekend werd dat hun 16-jarige leerling Roan was overleden als gevolg van de steekpartij op de Zuidkade in Drachten. De klas van het slachtoffer is apart genomen om met docenten en professionals te praten over het gebeuren. In de school ligt een condoleanceregister.
 
Door: Nationale Onderwijsgids