Normal_ecstacy_monogram_xtc_pillen_medicijnen

Het CDA is van mening dat scholen meer hulp moeten krijgen bij het bestrijden van drugscriminaliteit. Scholen weten namelijk vaak niet wat ze moeten of kunnen doen wanneer leerlingen door drugscriminelen benaderd worden. Het CDA pleit daarom voor een landelijke aanpak dat handvatten biedt. Dit meldt RTL Nieuws.

Leerlingen worden op alle onderwijsniveaus door drugscriminelen benaderd. Aan de leerlingen of studenten wordt gevraagd klusjes te doen in ruil voor geld, zoals het rondbrengen van drugs of werken in een drugslab. In heel Nederland worden op scholen al voorlichtingslessen gegeven over drugscriminaliteit, maar deze lessen zijn onvoldoende, zeggen de scholen.
 
Het CDA kan zich daarin vinden en wil dat er duidelijkheid komt in een protocol, waardoor leraren weten hoe ze moeten handelen om drugscriminaliteit te bestrijden. Volgens CDA-kamerlid Anne Kuik moeten de politiek, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en scholen samenwerken om een plan te ontwikkelen. Scholen moeten daardoor bepaalde signalen over drugscriminaliteit sneller kunenn herkennen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids