Normal_geld_briefgeld_munten

Van Meenen (D66) vraagt hoe het kan dat de Raad van State niet akkoord gaat met de beslissing van minister Slob (Voortgezet Onderwijs) om te stoppen met de financiering van het Haga Lyceum. Dit meldt de Tweede Kamer.

Omdat de schoolleiding van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam banden zou hebben met terroristische organisaties en omdat de onderwijsinspectie de toegang tot de school werd geweigerd, wilde minister Slob de geldkraan van de school dichtdraaien. De Raad van State stak daar echter een stokje voor, aldus de NOS.
 
Van Meenen vindt het onbegrijpelijk dat de minister eerder stelde dat hij juridisch zeer zorgvuldig te werk zou gaan, terwijl de Raad van State nu "gehakt maakt" van zijn beleid. En hebben we eigenlijk überhaupt wel genoeg instrumenten om op te treden bij scholen met grote problemen?
 
De minister licht toe dat het slechts om een voorlopige uitspraak van de Raad van State gaat: de inhoudelijke beoordeling komt pas op 9 december. Wel is hij het met Van Meenen eens dat het instrumentarium uitgebreid moet worden.