Logo_magnifying-glass-1374389_1280
De Utrechtse School voor Persoonlijk Onderwijs stapt naar de rechter om een rapport van de Onderwijsinspectie aan te vechten. Het bestuur wil niet dat het kritische rapport, waarin de school als zeer zwak wordt bestempeld, openbaar wordt. Dit meldt AOb.
Ook maakt de vakbond bezwaar tegen het oordeel van de inspectie. Het rapport blijft nu in elk geval geheim tot de rechtbank over dit verzoek een uitspraak heeft gedaan.
 
De inspectie deed afgelopen voorjaar onderzoek op de Utrechtse school, en breidde deze uit tot kwaliteitsonderzoek vanwege signalen over de sociale veiligheid en het sociaal pedagogische klimaat. In de zomer vertrok bijna de helft van het personeel en zegde de medezeggenschapsraad het vertrouwen op in het schoolbestuur. Er is inmiddels een nieuwe raad aangetreden, schrijft de AOb.
 
Twee andere Scholen voor Persoonlijk Onderwijs zijn in het afgelopen jaar ook naar de rechter gestapt om het rapport van de Onderwijsinspectie. De inspectie concludeert daarin onder meer dat het schoolbestuur geen tegenspraak organiseert zoals bedoeld in de wet.
 
Door: Nationale Onderwijsgids