Normal_geld__portemonnee__fraude

De Tweede Kamer debatteerde gisteren over de onderwijsbegroting en dan met name over het lerarentekort. Wat zijn volgens Kamerleden maatregelen die genomen kunnen worden om het lerarentekort te verminderen?

Meerdere Kamerleden noemden het beloofde extra geld van 460 miljoen euro incidenteel en een druppel op de gloeiende plaat. Er is al flink geïnvesteerd, volgens D66, maar in de toekomst is meer structureel geld nodig.
 

Wat kan er nog meer gedaan worden?

Christenunie en SGP kijken naar de lange termijn en willen meer ruimte voor specialisatie op de pabo. GroenLinks pleit voor een terugkeergarantie voor mensen die overstappen naar het onderwijs. De PVV ziet heil in een voltijdbonus voor mensen die parttime werken.
 
Daarnaast zijn er ook partijen die het geld ergens anders vandaan willen halen. Zo wil het CDA geld vrijmaken door bovenwettelijke uitkeringen af te schaffen en wil de SP de bankenbelasting verhogen om de opbrengst in het onderwijs te stoppen. Forum voor Democratie tenslotte wil het geld dat gereserveerd is voor biomassacentrales naar het onderwijs laten gaan.
 
Door: Nationale Onderwijsgids
Bron: Tweede Kamer