Normal_autisme_jongen

Dieren worden steeds vaker ingezet om volwassenen en kinderen met een fysieke of mentale beperking te helpen. Zo heeft Oostvaarders College (OVC) in Almere sinds een maand husky doodle Jip. “Door Jip worden de overprikkelde kinderen sneller rustiger." Dit meldt Omroep Flevoland.

Jip is een hond van Floor Vercauteren, leerlingbegeleider op het OVC. Zij ondersteunt leerlingen met autisme en angststoornissen via trajectbegeleiding van het OVC. Leerlingen kunnen soms overprikkeld zijn als gevolg van autisme of een andere aandoening. 
 

Knuffelen helpt tegen stress

Als een kind overprikkeld is, dan kan hij of zij even de klas verlaten om met Jip te knuffelen. Door Jip te knuffelen of te aaien hebben de scholieren minder stress en worden ze rustiger. Ook in de pauze is de hond beschikbaar.
 

Zorgdieren

Niet alleen honden, maar ook paarden, konijnen, katten, cavia’s, kippen en tal van andere dieren worden ingezet om kinderen en volwassenen te helpen of gerust te stellen. Niet alleen voor kinderen met een beperking, maar ook voor gepeste kinderen worden zorgdieren ingezet op school.
 
Door: Nationale Onderwijsgids