Normal_ict__laptop__computer__toetsenbord__digitaal

Het is misschien wel dé taal van de toekomst: programmeertaal. Pre-U van de Universiteit Twente organiseert in de herfstvakantie (van 21 t/m 25 oktober), in samenwerking met onderwijsondersteuner Lyceo, de eerste editie van het InspireU Codecamp. Leerlingen uit 4, 5 of 6 vwo met interesse in programmeren verdiepen zich een week lang in de wereld van het programmeren. Dit meldt de Universiteit Twente.

Bijna overal waar je komt, kom je wel iets tegen dat op de één of andere manier programmeertaal bevat: van grote imposante machines en apparaten tot het mobieltje waarmee je belt en berichten naar je vrienden en familie stuurt. Met de oprukkende technologie wordt dat alleen maar meer. 
 

Het programma 

Tijdens het vijfdaagse evenement gaan de leerlingen aan de slag met het bedenken, maken en testen  van hun eigen game. Ze leren hoe de logica van computers in elkaar zit, hoe ze algoritmes kunnen begrijpen maar ook hoe je ze zelf moet creëren. En hoe je vele variabelen zo moet ordenen dat een apparaat precies dat doet wat jij graag wil. Aan het eind van de week kunnen ze hun eigen gebouwde game presenteren aan een jury van experts, hun ouders en hun mededeelnemers in het Virtual Reality-Lab van de UT. Lyceo heeft het lesmateriaal voor het Codecamp ontwikkeld. 
 
De hele week worden de leerlingen begeleid door studenten van de Universiteit Twente en Lyceo, die ze meenemen in de wereld van programmeren en tegelijkertijd een kijkje geven in het studentenleven. 
Meer informatie is te vinden op de website. Leerlingen die met een vriend of vriendin komen, krijgen korting op de ticketprijs.   
 
Door: Nationale Onderwijsgids