Normal_alcohol__verslaving__verslaafd__drugs

Volgend schooljaar starten middelbare scholen in Hellevoetsluis met een verslavingspreventieprogramma om drugs- en alcoholgebruik tegen te gaan. Het lesprogramma richt zich op zowel leerlingen, ouders als schoolmedewerkers. Dit meldt het AD.

Het lesprogramma De Gezonde School en Genotmiddelen (DSGS) wil jongeren stimuleren om het drinken van alcohol uit te stellen tot in ieder geval 18 jaar. Tevens worden jongeren aangespoord geen drugs en alcohol te gebruiken. Leerling krijgen voorlichtingslessen over genotmiddelen en ouders ontvangen informatie en tips over hoe ze met drugs en alcohol kunnen omgaan in de opvoeding.
 
De gemeente Hellevoetsluis zal het lesprogramma financieren. Hans van der Velde, verantwoordelijk wethouder, vindt het belangrijk jongeren weerbaar te maken: “We weten dat jongeren die genotmiddelen gebruiken vaker wegblijven van school en minder gemotiveerd zijn.” Volgens hem zetten scholen, sportclubs en andere organisaties zich in om een gezonde leefstijl onder jongeren aan te moedigen. Leerlingen op middelbare scholen worden op die manier gestimuleerd meer te bewegen en gezonder te eten, doordat er gezonde producten in de schoolkantine worden aangeboden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids