Normal_hulp_handen_slachtoffer_samen_sterk

Vanaf deze week kunnen er opnieuw voorstellen aangemeld worden voor nieuwe Regio Deals. Er wordt 180 miljoen euro beschikbaar gesteld. Dit meldt Rijksoverheid.

Regionale samenwerking

In Regio Deals werken Rijk en regio samen aan gebiedsgerichte opgaven om de kwaliteit van leven, werken, wonen, ondernemen, veiligheid, leren en recreëren in regio’s verspreid over Nederland te vergroten. Overheden, bedrijven, bewoners, kennisinstellingen en betrokken organisaties gaan in de deal aan de slag met een gebiedsgerichte aanpak. Op dit moment wordt er al  in zestien regio’s samen gewerkt aan regionale opgaven. Met deze nieuwe openstelling kunnen ook andere regio’s voorstellen aanmelden.
 

Voorbeelden Regio Deals

Zo is er vanuit de Regio Deal Zeeland een impuls gegeven aan een gezamenlijk project van Food Delta, ZLTO, Scalda en Pontes Scholengroep om te zorgen voor verdere ontwikkeling van het groene onderwijs in Zeeland. En in Rotterdam Zuid worden de ontwikkelkansen vergroot voor kinderen en wordt er gezorgd voor een betere aansluiting op de arbeidsmarkt binnen bijvoorbeeld de techniek en zorg.
 

Aanmelden

Vanaf maandag 9 september kunnen voorstellen bij RVO aangemeld worden. Regio’s kunnen tot 1 december een voorstel aanmelden. Na sluiting van de inschrijftermijn wordt besloten welke voorstellen nader uitgewerkt worden tot een Regio Deal. Voor meer informatie over waar de voorstellen aan moeten voldoen, kijk op www.rvo.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids