Normal_rss_entry-192694

Na een lange zoekactie is vrijdagmorgen een 14-jarig Nederlandse jongen dood gevonden in een ravijn in de Spaanse Pyreneeën. De ouders hadden hem donderdag als vermist opgegeven. De jongen was leerling van het Johann de Witt Gymnasium in Dordrecht. De school organiseert op korte termijn een herdenking voor hem. Dit melden ANP en RTV Rijnmond.

De ouders van de jongen waren op een excursie geweest waar de jongen niet mee naartoe wilde. Toen ze in de middag op de camping in Espot, 155 kilometer ten noordwesten van Barcelona, terugkwamen was hun zoon verdwenen. Politie en brandweer begonnen in de avond al in de bergen te zoeken, maar onderbraken de zoektocht tegen 4.00 uur, zonder een spoor te hebben gevonden, meldden plaatselijke media.

In de morgen is de zoektocht met hulp van een helikopter hervat. Rond 9.30 uur werd het lichaam van de jongen gespot. Het lag in een ravijn dat zo moeilijk toegankelijk is dat een speciale berg-eenheid van de Catalaanse politie, de UIM, eraan te pas moest komen om het lichaam te bergen. De politie onderzoekt hoe de jonge Nederlander in het ravijn is beland.

Directeur Hans Dekker van het Dordste Johann de Witt Gymnasium kreeg vrijdagavond de bevestiging dat het om een leerling van zijn school ging. Hij laat weten dat er op korte termijn een bijeenkomst voor de leerlingen, ouders en medewerkers van de school komt, naar verwachting eind van de week of aan het begin van de week daarop. De communicatie hierover verloopt via de website van het gymnasium.

Door: Nationale Onderwijsgids