Normal_strand__holland__noordzee

Op 6 juni werd in The Hague Beach Stadium het sportprogramma ‘Sportstimulering en Revalidatie aan Zee’ gelanceerd. Het programma maakt structureel sporten op het strand de komende twee jaar mogelijk voor 400 senioren, 10.000 kinderen en jongeren, 10.000 medewerkers uit het bedrijfsleven en 200 mensen met depressie- en burn-outverschijnselen. Middels het programma ‘Sportstimulering en Revalidatie aan Zee’ wil initiator The Hague Beach Stadium sporten op het strand mogelijk maken voor senioren, het onderwijs, bedrijven en de zorg. Het doel: 400 uit- en thuiswonenden ouderen, 10.000 scholieren, 10.000 medewerkers uit het bedrijfsleven en 200 personen met een burn-out, depressie of andere psychische klachten, op het strand laten sporten. Dit meldt Smith Communicatie. 

Het programma is een actieve driehoekssamenwerking van Gemeente Den Haag, het bedrijfsleven (Rabobank) en The Hague Beach Stadium. Naast een financiële investering, denken alle partners ook mee over de ontwikkeling en de uitvoer van de sportprogramma’s. Ook wordt het eigen netwerk aangeboord om bovenstaande aantallen in twee jaar te kunnen realiseren. Er is gezamenlijk gekeken voor welke doelgroepen het programma geschikt is en in hoeverre de betrokken partijen hun netwerk en achterban kunnen activeren deel te nemen.
 
De gemeente ondersteunt het programma vanuit Vitale Stad. Hierdoor is niet alleen Sport betrokken, maar ook de afdelingen Welzijn, Ouderenbeleid, Wijkparticipatie en Onderwijs, om het programma zo inclusief mogelijk te maken. 
 
Het programma is een actieve samenwerking tussen gemeente Den Haag, Rabobank en The Hague Beach Stadium, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en BAB-VIOS Touringcars. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids