Normal_examenhal__examens__eindexamen__stoelen__tafeltjes

Op het Arentheem College Thomas a Kempis in Arnhem zijn de havo-eindexamens Frans gestolen uit de auto van de docent. De examens moeten worden overgedaan. Dit meldt Omroep Gelderland.

De docent had de examens al nagekeken en had ze in haar auto gelegd. Toen ze onderweg was naar school en onderweg stopte voor een boodschap, zijn de examens gestolen. Vooralsnog is het onbekend wie de dader is. 
 
Jan Jacob van Dijk, voorzitter van het college van bestuur van de school, stelt dat niet aangetoond kan worden dat de diefstal voorkomen had kunnen worden. Volgens hem is het voorval pure pech en ligt de schuld niet bij de docent.
 
De leerlingen moeten op 18 juni het examen opnieuw maken. Eind augustus kunnen de leerlingen eventueel een herexamen maken. 
 
Een maand geleden werd ook al een examen gestolen. Toen werden de opgaven, instructies voor examinatoren en correctievoorschriften van een centraal schriftelijk en praktisch examen (cspe) voor het vak Zorg en Welzijn, dat niet overal tegelijk wordt afgenomen. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids