Normal_eindtoets__toets__test__examen__tentamen

Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) krijgt nog elke dag meldingen van scholen dat er bladzijden ontbreken in examenboekjes. Zo’n 15 scholen per dag maken melding van missende pagina’s bij steeds verschillende examens. Het CvTE heeft nog niet ontdekt waar de fout zit. Dit meldt De Telegraaf.

Al op de eerste examendag van vorige week donderdag heeft een tiental scholen gemeld dat er bij de examenafnames van die middag enkele examenboekjes zijn aangetroffen waarbij bladzijden ontbraken. Die middag heeft het CvTE daarom aan scholen laten weten dat zij de examens van vrijdag en maandag op mogelijke misdrukken mogen controleren.
 
Inmiddels is er een nieuwe mail uitgegaan naar de scholen, schrijft de Telegraaf. Hierin wordt geadviseerd om het examen samen met de leerlingen te controleren op ontbrekende pagina’s nadat de enveloppe is opengemaakt. Het CvTE heeft nog niet ontdekt waar de fout zit. Wel is het duidelijk dat het niet om een probleem in de software gaat, maar om een handmatige fout.
 
Tot nu toe zijn scholen nog niet in de problemen gekomen door de misdrukken. Ze hadden wat extra boekjes besteld.
 
Door: Nationale Onderwijsgids