Normal_rss_entry-181446

Komende week staat voor veel middelbare scholieren in hun laatste jaar in het teken van het eindexamen Duits. Vorig jaar werd hier op alle niveaus slecht op gescoord. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Maandag wordt de kennis van de Duitse taal getest van vmbo’ers in de kader-, gemengde en theoretische leerweg. Vorig jaar lag het gemiddelde cijfer van deze leerlingen rond de 6.

De vwo’ers haalden vorig jaar gemiddeld een 6,2 voor dit examen en zijn dinsdag aan de beurt. Vrijdag volgen de leerlingen van de basisleerweg van het vmbo.

Wat Duits betreft kunnen de havisten al achteroverleunen. Zij hebben dit examen vrijdag al gemaakt en hadden hier volgens het LAKS ook weinig klachten over. De volgende drempel voor de havisten is het examen Frans van woensdag, waar een jaar eerder gemiddeld een 6 voor werd gehaald.

Aan het einde van de week is het leeuwendeel van de examens waar vorig jaar slecht op werd gescoord al achter de rug.

Het CBS heeft alleen gekeken naar de cijfers van de meest gevolgde vakken en heeft daarbij ook de eerste ronde herkansingen meegenomen. Daarbij is telkens het hoogste cijfer opgenomen in het gemiddelde.

Door: ANP