Normal_mark_rutte-1

Minister-president Rutte brengt woensdag 24 april een bezoek aan Zeeland. Hij ontmoet onder meer ondernemers, leraren, verpleegkundigen en bewoners met wie hij spreekt over de toekomst van de provincie. Het kabinet investeert samen met de regio 70 miljoen euro om ervoor te zorgen dat het in Zeeland fijn wonen en werken blijft. Dit meldt Rijksoverheid.

Het aantal inwoners in Zeeland neemt de komende jaren verder af. Door de krimp staan de voorzieningen in de regio onder druk, vooral buiten de steden. Met een actieplan werkt de regio aan een duurzame toekomst, waarin onderwijs, zorg en banen binnen bereik blijven van de inwoners van Zeeland. Gedurende de dag bezoekt de minister-president voorbeelden van het behoud van voorzieningen en banen.    
 

Banen

De dag begint bij Viskwekerij Neeltje Jans op de Oosterscheldekering, waar onder andere mosselen worden gekweekt. De minister-president krijgt een rondleiding door het familiebedrijf,  dat al meer dan 100 jaar bestaat en waar 40 mensen werken. De mosselkwekerij combineert ambachtelijk werk met innovatieve technieken, waardoor het bedrijf toekomstbestendig moet blijven.
 

Zorg

Aansluitend bezoekt minister-president Rutte een woonlocatie van GGZ-organisatie Zeeuwse Gronden in Ovezande, waar mensen met een ernstige psychiatrische aandoening beschermd en zelfstandig kunnen wonen, midden in het dorp. Door deze voorziening is het voor hen mogelijk om in Zeeland te blijven wonen. De minister-president luncht in de gemeenschappelijke ruimte met bewoners, familieleden, woonbegeleiders en dorpsgenoten.
 

Onderwijs

In de middag bezoekt de minister-president het Zwin College in Oostburg. Het Zwin College werkt nauw samen met andere scholen om te zorgen dat kinderen in Zeeuws-Vlaanderen ook in de toekomst een brede scholengemeenschap in de buurt hebben. Op de school praat de minister-president met leerlingen, docenten en ouders.
 
Door: Nationale Onderwijsgids