Normal_politie__auto

De politie heeft gisteren bij een middelbare school in Rotterdam een 16-jarige havo-leerling gearresteerd omdat hij een vuurwapen bij zich zou hebben. Het bleek te gaan om een nepwapen, dat gebruikt werd in een video-opdracht voor school. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Een omwonende belde die ochtend de politie omdat hij een scholier zag met een vuurwapen bij de school. De politie kwam met 14 auto’s ter plaatse. De bezitter van het nepwapen is aangehouden, vier andere leerlingen werden gefouilleerd maar hoefden niet mee naar het politiebureau.
 
Het bleek te gaan om een schoolopdracht voor het vak Culturele en Kunstzinnige vorming. De leerlingen waren bezig een filmpje te maken over het thema ‘onmogelijke liefde’ terwijl ze in een auto zaten. Hierbij stak één van de scholieren een voorwerp uit het raam dat door een omwonende werd geïdentificeerd als een vuurwapen.
 
Schooldirecteur Nico van den Eijkel meldt aan het Algemeen Dagblad dat de “hevig geschrokken” leerlingen zijn opgevangen door docenten van de school. De ouders van alle leerlingen zijn per mail op de hoogte gebracht van het incident.
 
Door: Nationale Onderwijsgids