Normal_rss_entry-173450

Amsterdamse politici in de gemeenteraad willen dat het islamitische Cornelius Haga Lyceum per direct dichtgaat. "De gemeente moet de school direct sluiten, aanmeldingen stoppen en diepgravend onderzoek doen. Met kinderen neem je geen risico'', schrijft VVD-raadslid Marianne Poot op Twitter.

Ze reageert hiermee op een waarschuwing van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) die verontrustende signalen heeft gekregen van de AIVD over het beïnvloeden van leerlingen op de school in Nieuw-West.

Ook Annabel Nanninga van Forum voor Democratie in de hoofdstad wil dat burgemeester Femke Halsema en onderwijswethouder Marjolein Moorman "alles op alles'' zetten om de school te sluiten. "Via 'Den Haag', via de inspectie, de tent moet dicht en buitenlandse geldstromen & subsidies allemaal opnieuw onder de loep en op de schop'', schrijft ze in een reactie.

In een brief aan de raad laten burgemeester Halsema en onderwijswethouder Moorman weten dat de bestuurlijke en juridische mogelijkheden voor de gemeente beperkt zijn. Alleen de minister kan een school sluiten.

Reactie schoolbestuurder:  salafisme-aantijging onzin

"Ik heb geen feiten gehoord, alleen onzinverhalen. Dus ik vind het niet nodig te reageren." Dat zegt bestuursvoorzitter Söner Atasoy van de Stichting Islamitisch Onderwijs, waar het Cornelius Haga Lyceum onder valt. 

Atasoy spreekt van ,"staatsonderdrukking en staatspropaganda" van ,"incompetente randdebielen". ,"Als er echt zo'n grote dreiging was, zou er allang op de rem zijn getrapt". Volgens hem is de school grondig doorgelicht door de Onderwijsinspectie en zijn er geen misstanden aan het licht gekomen. ,"We kregen zelfs vijf complimenten."
 
Atasoy ziet niets in de oproep van Halsema om op te stappen. "Als ik de mist in ben gegaan, stap ik wel op, maar alleen op basis van feiten, niet op basis van fabeltjeskrantverhalen."
 
Door: ANP