Normal_rss_entry-172563

De film Brugklas - de tijd van m’n leven is bekroond met een Gouden Film. De jeugdfilm trok 100.000 bezoekers naar de bioscoop. Hoofdrolspelers Julian Moon Snijder en Vincent Visser kregen donderdag in Amsterdam de bijbehorende award uit handen van medespeler Erik Plageman. Dit maakten het Nederlands Film Festival en het Nederland Filmfonds bekend.

Brugklas - de tijd van m’n leven van regisseur Raymond Grimbergen is de tweede film die dit jaar de Gouden Film krijgt. De film ging op 6 februari in première en draait momenteel in 113 bioscopen.

Het verhaal gaat over Nola (Sterre van Woudenberg) die zwaar de pineut is wanneer er op school een video wordt verspreid waarin te zien is dat ze gedumpt wordt door haar vriendje Jesse (Vincent Visser). Door haar verdriet en jaloezie komt ze nog meer in de problemen: ze mag niet meer mee op kamp. Hier maakt de populaire Fenna (Stefania Liberakakis) dankbaar gebruik van, want zij wil de knappe Jesse inpalmen. Wanneer Nola ten einde raad is en dit wil voorkomen, krijgt zij hulp uit onverwachte hoek. Boy (Julian Moon Snijder), een rebelse jongen uit de tweede, schiet te hulp.

Door: ANP