Logo_7cc538bd-6753-4497-a8a3-46d45ecda591

De drie nominaties voor de Jonge Jury Debuutprijs 2019 zijn bekend. De debuten Één waarheid (Nadine Swagerman), Heerestraat & Rozenlaan (Carlie van Tongeren) en Over wezenloze zielen (Merel de Keyzer) maken kans op deze prijs, die tijdens de Dag van de Jonge Jury op 5 juni in TivoliVredenburg te Utrecht wordt uitgereikt. Dit meldt Passionate Bulkboek.

Stemmen

 
De drie genomineerde jeugdtitels werden door het Jonge Jury Boekgenootschap geselecteerd uit alle origineel Nederlandstalige debuten die in 2018 zijn uitgekomen. Tot 1 mei brengen jongeren van 12 tot en met 15 jaar uit heel Nederland hun stem uit en bepalen zo aan welk debuut de prijs wordt toegekend.
 

Vieren

 
Tijdens de Dag van de Jonge Jury op 5 juni in TivoliVredenburg te Utrecht wordt de Jonge Jury Debuutprijs 2019 uitgereikt door oud-winnaar Mirjam Hildebrand (2018) aan de schrijver van het winnende boek. Tijdens dit evenement vindt tevens de uitreiking plaats van de Prijs van de Jonge Jury 2019, die zal gaan naar het jeugdboek dat de meeste stemmen ontvangt. Voor deze publieksprijs voor de jeugdliteratuur kozen de leden van het Jonge Jury Boekgenootschap eind 2018 elf Leestips om jongeren te helpen kiezen uit het grote boekenaanbod. Kaarten voor de Dag van de Jonge Jury zijn verkrijgbaar via jongejury.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids