Normal_meisje_tiener_jongere_lezen_boek

Op Valentijnsdag is een nieuwe literatuurlijst gelanceerd voor scholieren. De Leescoalitie en COC Nederland hebben op Queerboeken.nl een lijst samengesteld met boeken over lhbt-personages. Hiermee willen de organisaties meer positieve aandacht genereren voor lhbt-scholieren. Dit meldt COC Nederland.

Om de nieuwe website te promoten is aan 15.000 middelbare scholieren een boekje met vijf liefdesfragmenten uitgedeeld. Elk van deze fragmenten worden voorafgegaan door een voorwoord van BN’ers Tim den Besten, Özcan Akyol, Rik van de Westelaken, Sherida Spitse en Valentijn De Hingh. Arthur Japin leidt het bundeltje in.
 
Uit recent onderzoek van Columbia University blijkt dat veel lhbt-leerlingen zich niet veilig voelen op school. Maar als er in de les positieve aandacht geschonken wordt aan lhbt, voelen de lhbt-leerlingen zich een stuk veiliger. Queerboeken.nl hoopt hieraan bij te dragen aan. De boekenlijst kan gebruikt worden voor het vak Nederlands.
 
Zoals Japin in het voorwoord zegt: "Het is fijn om te lezen over mensen zoals jijzelf, maar het is misschien nog wel belangrijker om te lezen over het leven van anderen, over dingen die je zelf niet meemaakt of die jij persoonlijk anders voelt."
 
Door: Nationale Onderwijsgids