Normal_rss_entry-169460

De eerste bioscoopfilm van de populaire én bekroonde jeugdserie Brugklas draait vanaf donderdag in de theaters. "Ik denk dat iedereen die in de brugklas zit of ooit in de brugklas gezeten heeft, zich goed kan herkennen in de situaties waar Nola en haar vrienden in belanden,” aldus hoofdrolspeelster Sterre van Woudenberg.

Brugklas is een fenomeen; de serie wordt trouw gevolgd door honderdduizenden tieners. Nu is er de film Brugklas: De tijd van mijn leven. Het draaien van een speelfilm was een groot verschil met de korte afleveringen van tien minuten, vertelt Van Woudenberg. "Ik was na twee jaar zo gewend aan de manier waarop de serie wordt gemaakt; het draaien van een speelfilm is echt een heel ander proces. Nola maakt in anderhalf uur echt heel veel mee.”

Sterre speelt Nola nu ruim twee jaar. “Ik denk dat ik Nola het beste als een puberversie van mijzelf kan omschrijven”, legt ze uit. “Eerlijkheid is heel belangrijk voor haar, op een bijna naïeve manier. Ze is bijna nog een kind in dat opzicht. Ik vind dat eigenlijk heel mooi; het is heel jammer dat die pure vorm van eerlijkheid verdwijnt naarmate je ouder wordt.”

Brugklas: De tijd van mijn leven gaat woensdag in première in het Atlas Theater in Emmen.

Door: ANP