Normal_plant_kiem_aarde_groen_klimaat_milieu_duurzaamheid

Net als in België, worden ook in Nederland jongeren via sociale media opgeroepen te gaan spijbelen om te protesteren tegen klimaatverandering. Deze klimaatactie vindt op 7 februari plaats in Den Haag. Er worden zo’n 1000 scholieren verwacht. Dit meldt VOS/ABB.

De Nederlandse scholieren die in actie komen gebruiken dezelfde naam als hun Belgische medestrijders: Youth for Climate. Die kwamen gisteren met zo’n 32.000 scholieren in Brussel voor derde keer bijeen om aandacht te vragen voor klimaatverandering. De jongeren zijn bezorgd over hun toekomst en willen dat politici meer actie ondernemen om de temperatuurstijging onder de 1,5 graad te houden. In andere Belgische steden worden deze week kleinere optochten gehouden. Sommige scholen hebben hun leerlingen toestemming gegeven om mee te lopen.
 
De klimaatmarsin Nederland zal om 10.30 uur beginnen op het Malieveld in Den Haag. Vandaaruit gaan de protesterende scholieren naar het Binnenhof.
 
De actiegroep Grootouders voor het Klimaat heeft aan VOS/ABB laten weten zich bij de protestmars van de jongeren te willen aansluiten. Deze actiegroep betoogt elke derde donderdag van de maand op het Plein bij de Tweede Kamer voor maatregelen tegen  klimaatverandering.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids