Normal_kind_werken_jong_studeren

Op 14-jarige leeftijd één dag de baas van een bedrijf met ruim drieduizend medewerkers. Imane gaat dat gewoon doen! Op donderdag 24 januari 2019 is zij de JINC Baas van Morgen bij zorgorganisatie Amstelring. Eric Hisgen, voorzitter Raad van Bestuur Amstelring, staat zijn stoel die dag af aan Imane, tweedejaars vmbo-tl leerling van het Calandlyceum te Amsterdam. Dit meldt Amstelring.

Amstelring doet samen met 100 bedrijven mee aan JINC Baas van Morgen 2019. Jonge leerlingen krijgen de kans om te ervaren hoe het is om als baas aan het roer te staan van een bedrijf. De jongeren laten zien wat zij in hun mars hebben en vooral hoe zij een bedrijf zouden besturen. Als ‘Baas van Morgen’ schuiven ze aan bij vergaderingen, brainstormen en geven hun visie op zaken.
 
De 14-jarige Imane zit in de tweede klas van het Calandlyceum in Amsterdam Nieuw-West. Eric Hisgen is enthousiast over de JINC Baas van Morgen: "Imane gaat met mij mee op werkbezoek in ons verpleeghuis Leo Polak. Daar maakt ze kennis met de ouderen die er wonen en met verzorgenden en verpleegkundigen. Op jonge leeftijd kennismaken met de zorgsector verbreedt het toekomstperspectief, want er is zoveel mogelijk in de zorg. Het is van groot belang dat jongeren de ouderenzorg van dichtbij zien en leren waarderen, zodat we ook in de toekomst voldoende collega’s hebben."
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids