Logo_open_dag_organiseren

De open dag is misschien wel een van de beste manieren voor scholen om nieuwe leerlingen te interesseren in het studieaanbod. Tijdens een open dag krijgen ze de kans om sfeer te proeven op locatie, en direct te ervaren wat de studie allemaal inhoudt. Een ideaal moment om nieuwe mensen kennis te laten maken met wat misschien wel hun toekomst gaat zijn. Maar hoe pak je de promotie nu aan, en hoe zorg je ervoor dat er zoveel mogelijk mensen op je open dag komen? Laat je flyers, brochures, posters of magazines bedrukken? Of misschien wel allemaal? Er komt nogal wat bij kijken! Een aantal handige tips om zo’n open dag te organiseren zijn dan ook zeker niet overbodig! 

1. Promotiematerialen

Laat om te beginnen voldoende flyers en posters bedrukken. Deze traditionele promotie is misschien wel een van de belangrijkste manieren om je open dag onder de aandacht van een grote doelgroep te brengen. Naast flyers en posters kun je natuurlijk ook brochures, of zelfs magazines laten bedrukken waarin de open dag duidelijk aangeduid wordt. Misschien maakt je opleiding al gebruik van een intern magazine, en kan ook dit magazine natuurlijk gebruikt worden om de open dag nog wat extra te promoten.

Tip: om flyers en posters te bedrukken kun je terecht bij Drukzo.nl. Je kunt bij hen onder andere kiezen voor een uiterlijke levertijd zodat je zeker weet dat het promotiemateriaal op tijd binnen is voor de open dag.

2. Maak het zichtbaar

Zorg dat de open dag ook in en rondom de opleiding zichtbaar is voor de buitenwereld. Leg de posters en flyers die je hebt laten drukken dan ook niet alleen op de opleiding zelf neer, maar verspreidt ze ook in de omgeving. Om het helemaal groots aan te pakken kun je zelfs echte campagnes plannen en posters in bussen en op treinstations laten plaatsen.

3. Mond tot mond reclame

De beste vorm van promotie is nog wel de mond tot mond reclame. Geef je huidige leerlingen en de rest van je huidige netwerk een reden om de open dag met vrienden, familie en kennissen te delen. Hang er bijvoorbeeld een leuke actie aan vast waarmee leerlingen iets kunnen winnen wanneer zij voor minimaal twee nieuwe inschrijvingen tot de opleiding zorgen.

4. Verbale communicatie

Een open dag is natuurlijk een prima moment om al het beste werk van je studenten tentoon te stellen, maar ook de verbale communicatie is ontzettend belangrijk. Naast praatjes en toespraken moeten toekomstige leerlingen ook de mogelijkheid hebben om met de huidige leerlingen en leerkrachten te praten. Zo kunnen zij al hun vragen direct beantwoordt krijgen en ervaren zij de opleiding vanuit het oogpunt van iemand die precies weet hoe het in elkaar steekt.

(Deze tips worden je aangeboden door Drukzo.nl)