Normal_ambulance_3

Een scholierengala in Breda is op last van de burgemeester vroegtijdig beëindigd. Volgens de politie was er sprake van een chaotische situatie, waarbij twee scholieren onwel zijn geworden. Ook waren veel leerlingen onder invloed van alcohol. Dit melden Omroep Brabant en NU.nl.

Het Scholieren Gala Breda voor scholieren vanaf 16 jaar vond plaats in café Graanbeurs. Het zou tot 2.30 uur duren, maar om 23.45 uur maakte de burgemeester een einde aan het feest. Volgens de politie wilden te veel bezoekers tegelijk naar binnen, waardoor geduw en gedrang ontstond. Twee scholieren werden onwel en zijn door ambulancemedewerkers ter plekke onderzocht. 
 
Volgens de politie waren veel leerlingen onder invloed van alcohol. De ruimte stond vol met bierflessen terwijl er veel minderjarigen aanwezig waren, aldus de burgemeester. Er waren acht politieauto's en drie ambulances opgeroepen. Uiteindelijk liet de burgemeester het pand ontruimen "omdat er kinderen in verdrukking zijn geraakt en er te veel kinderen beschonken zijn".
 
Volgens de politie is verder niemand gewond geraakt, maar reacties op Facebook van ouders doen anders vermoeden. De burgemeester wil met de organisatie van het scholieregala en de eigenaar van het pand in gesprek over onder andere het toezicht op het alcoholgebruik.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids