Normal_office-1574717__340

Middelbare scholen en mbo-instellingen mogen voortaan zelf rekenexamens gaan maken voor hun leerlingen en studenten, schreven de onderwijsministers vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. De VO-raad, MBO Raad en NRTO pleiten nu voor het inrichten van een platform voor rekenen. Dit meldt de VO-raad.

De VO-raad, MBO Raad en NRTO zeggen blij te zijn dat er helderheid is over het rekenexamen, maar noemen nog wel een aantal aandachtspunten hierin. Een goede doorlopende leerlijn is hiermee bijvoorvoorbeeld nog niet gewaarborgd. Hebben scholen hiervoor geld en tijd beschikbaar? En beheersen de leerlingen straks dan ook echt de gevraagde rekenvaardigheden?

Om deze aandachtspunten nader te bestuderen, pleiten de organisaties voor het opzetten van een platform van en voor scholen met rekenopgaven en examens waarvan de kwaliteit geborgd wordt. Deze zou door het ministerie moeten worden bekostigd. De brancheorganisaties gaan het gebruik van dit platform maximaal stimuleren en bepleiten dat de overheid en Inspectie dit ook doen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids