Normal_rss_entry-157628

De jaarlijkse leescampagne Nederland Leest gaat dit jaar over voeding. De aftrap is donderdag in de stadsbibliotheek van Gouda, die gevestigd in gebouw De Chocoladefabriek.

De campagne is bedoeld om het lezen te bevorderen en speelt zich voornamelijk af in de Nederlandse bibliotheken. De organisatie is in handen van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) in samenwerking met de Vereniging Openbare Bibliotheken.

Speciaal voor het thema van dit jaar verschijnt het geschenkboek Je bent wat je leest. Het bevat vijf hoofdstukken geschreven door vijf specialisten: Rosanne Hertzberger, Joël Broekaert, Pierre Wind, Charlotte Kleyn en Marion Pauw. De onderwerpen die aan de orde komen zijn koken, cultuur en lifestyle, gezondheid, voedingstechnologie en milieu. Het voorwoord is geschreven door Ronald Giphart, ambassadeur van Nederland Leest.

Voor basisschoolkinderen in groep 7 en 8 en vmbo-leerlingen in jaar 1 en 2 is een speciale juniorcampagne opgezet. Centraal hierin staat het boek Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden van Jan Paul Schutten.

Nederland Leest duurt tot 30 november. Op de website nederlandleest.nl staat een overzicht van alle activiteiten.

Door: ANP