Normal_verkeer__weg__straat_

200 Leerlingen van havo 3 en vwo 3 van vijf Drentse Technasia gaan aan de slag met drie verschillende opdrachten voor het onderwijsproject N34-Afslag techniek. Hierin wordt de koppeling gemaakt tussen scholen, techniek en de ontwikkelingen rondom de verdubbeling van de N34. De provincie Drenthe wil jongeren hiermee enthousiast maken voor een opleiding en toekomst in de techniek. Dit meldt de provincie Drenthe.

CSG Dingstede in Meppel, het Roelof van Echten College in Hoogeveen, De Nieuwe Veste in Coevorden, het Hondsrug College in Emmen en het Dr. Nassau College uit Assen/Gieten gaan de strijd met elkaar aan. Ze maken plannen voor de afscherming van geluid en de verbetering van de bestaande hubs langs de N34. Daarnaast maken ze een nieuw ontwerp voor verkeersplein Gieten. De winnende ideeën worden als ze realiseerbaar zijn, meegenomen in de uitvoering van de genoemde projecten.
 
Dit project is onderdeel van de doorlopende leerlijn binnen het onderwijsproject N34-Afslag techniek. Hierin wordt de koppeling gemaakt tussen scholen, techniek en de ontwikkelingen rondom de verdubbeling van de N34. De finaledag van het project staat gepland op vrijdag 23 november 2018.
 
De provincie wil jongeren meer enthousiasmeren voor een opleiding en toekomst in de techniek. Herwaardering van vakmanschap, het creëren van stage- en leerwerkplekken en voldoende gediplomeerde instroom in de sector techniek zijn hierbij van groot belang.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids