RSG Magister Alvinus, foto: Nlsven, Wikimedia Commons 3.0

Twee vierdejaars scholieren van het RSG Magister Alvinus uit Sneek zijn in de Engelse stad Eastbourne mishandeld en beroofd. De leerlingen waren daar op schoolexcursie met nog zo'n 48 medeleerlingen en vier begeleiders. De excursie is daarop direct teruggekeerd en vannacht weer aangekomen in Nederland. Dit meldt Telegraaf.

Eastbourne wordt al jaren geteisterd door gewelddadige jeugdbendes die zich schuldig maken aan onder meer roofovervallen, geweldpleging en drugshandel. Het waren vermoedelijk leden van zo'n jeugdbende die de Friese leerlingen hebben aangevallen. Bij één jongen werd een tand uit de mond geslagen. Een tweede jongen werd op een andere dag geslagen, geschopt en onder bedreiging beroofd van hun telefoons, geld en bankpassen.

De plaatsvervangend rector van RSG Magister Alvinus zegt niet op de hoogte te zijn geweest van de slechte reputatie van de stad. "Als we dat hadden geweten, hadden we vooraf misschien wel maatregelen genomen, of een andere beslissing." Volgens hem gaat het naar omstandigheden goed met de twee mishandelde jongens. "Natuurlijk zijn ze erg geschrokken, dat geldt voor iedereen. Het heeft ook een grote impact op de rest van de groep." Alle ouders zijn inmiddels ingelicht door de schoolleiding.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids