Normal_normal_vrachtwagen_transport_henk_1282

Aan het begin van elk schooljaar voert Veilig Verkeer Nederland campagne om automobilisten erop te wijzen dat leerlingen weer naar school gaan. Jaarlijks maakt het verkeer in september dubbel zoveel slachtoffers onder kinderen als normaal. VVN richt zich in hun campagne dit jaar niet alleen op gewone automobilisten maar ook op vrachtwagenchauffeurs. Ze vragen de truckers om in de eerste schoolweken de omgeving rond scholen zoveel mogelijk te mijden. Dit meldt AD.

In september gebeuren er jaarlijks tientallen ongevallen waarbij schoolgaande kinderen onder de 12 jaar slachtoffer worden. In hoeveel gevallen er een vrachtwagen bij betrokken is, is niet bekend, maar het letsel is vanzelfsprekend ernstiger. Daarom vraagt VVN de transportsector om schoolroutes in september te mijden.
 
De VVN roept daarnaast ouders op om hun kinderen de eerste weken niet met de auto naar school te brengen. Door hen zelf naar school te laten lopen of fietsen kunnen de kinderen wennen aan de verkeersdrukte en eventuele nieuwe routes of situaties.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids