Normal_normal_jongeren__telefoon__mobiel__sms__whatsapp__puber__vo__po

Op drie middelbare scholen in Brabant mogen leerlingen vanaf deze week hun smartphone niet meer bij zich hebben in de klas. Mobieltjes leiden de kinderen teveel af, vinden de schoolbesturen. Dit meldt Brabants Dagblad.

Brugklassers en tweedejaars op het Theresialyceum in Tilburg en het Zwijsen en Fioretti College in Veghel moeten voortaan hun mobieltjes in hun kluisje achterlaten. Docenten zijn positief over de maatregel, de leerlingen zullen wellicht meer moeite hebben om aan het mobieltjesverbod te wennen, zegt rector Oudejans van het Theresialyceum. De school heeft laptops aangeschaft zodat mobieltjes voor educatieve doeleinden ook niet meer nodig zijn in de klas. Als de maatregel bevalt wordt deze mogelijk ook naar de derdejaars uitgebreid.
 
Steeds meer scholen weren mobiele telefoons uit het klaslokaal. Ook al zit het mobieltje opgeborgen in een tas, de druk om er toch telkens even op te kijken is voor leerlingen heel groot, zegt Oudejans, en dat verstoort de concentratie in de les. In de pauzes mogen de leerlingen wel gebruik maken van hun smartphones.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids