Normal_appen_fiets_jongeren

In september, aan het begin van het nieuwe schooljaar, gaat een nieuwe overheidscampagne over het gebruik van de smartphone in het verkeer van start. Als het aan Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Vereniging Verkeersslachtoffers ligt, komt er een app-verbod voor fietsers. CDA’er Maurits von Martels kan zich hierin vinden en hoopt dat minister Cora van Nieuwenhuizen haar wetsvoorstel dat zo’n verbod in werking stelt, snel indient. Dat meldt de Telegraaf. 

“We weten al jaren dat het niet veilig is en dat ook fietsers met hele andere dingen bezig zijn dan het verkeer. Maar als ouders hun kroost waarschuwen en vragen de smartphone niet te gebruiken, krijgen ze als reactie: ‘Waarom niet, het is toch niet verboden’” , zegt Nelly Vollebregt van de Vereniging Verkeersslachtoffers. Volgens haar is de enige oplossing een algeheel app-verbod op de fiets.

VVN en de Vereniging Verkeersslachtoffers hebben zo hun twijfels bij het voorgenomen wetsvoorstel van Van Nieuwenhuizen. Eerdere ministers lieten ook van zich horen over de gevaren van de smartphone in het verkeer, maar deden er niets aan. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids