Normal_examen__rekenen__rekentoets__leerlingen__eindexamen

Nog steeds zijn er grote onduidelijkheden voor leerlingen en ouders van VMBO Maastricht over wat er moet gebeuren om alsnog het diploma te halen. Dit blijkt uit een rondgang van Trouw langs betrokkenen, zo meldt de krant.

Momenteel zijn er problemen rond het vak economie: tientallen leerlingen zouden schoolexamens gaan maken waarin stof wordt getoetst die niet verplicht is. Ruim een week geleden maakt VMBO Maastricht nog excuses voor de toets CKV (Cultuur en Kunstzinnige Vorming). Deze hoefde door veel leerlingen toch niet overgedaan te worden terwijl dat eerder wel gezegd was.  
 

Chaotisch en slecht bereikbaar

Wouter Geertsen, advocaat van zo’n 140 ouders, heeft de indruk dat het nog steeds chaotisch is bij VMBO Maastricht. “Ouders worden niet altijd goed te woord gestaan en een deel van de medewerkers is op vakantie gegaan. Die hebben de boel de boel gelaten. Dat leidt tot frustratie.” Bellen kan niet, alleen mailen. Bovendien kregen leerlingen de afgelopen weken steeds andere informatie van de school, wat de verwarring vergrootte en het vertrouwen verlaagde.
 

Zelf behaalde vakken en leerstof uitzoeken 

Voor de behaalde vakken en de te leren stof zijn leerlingen en ouders aangewezen op een door de school online gezet Excelprogramma: ze moeten zelf in het ene document codes zoeken en in een ander document vinden welke leerstof bij die codes hoort. Sinds gisteren hebben de leerlingen wel een persoonlijk overzicht gekregen met hun cijfers. Dat maakt het beeld per leerling duidelijker, maar ouders geven aan weinig vertrouwen meer te hebben in het systeem.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids