Normal_rss_entry-144130

4500 scouts uit meer dan vijftig landen komen maandag naar Nederland voor Roverway, een internationaal scoutingevenement dat elke drie jaar plaatsheeft. Scouting is niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid, maar ook voor het geestelijk welbevinden. Volgens Scouting Nederland stoppen kinderen die op scouting zitten minder snel met school en raken ze minder snel op het criminele pad. Dit meldt ANP.

De deelnemers aan Roverway slapen met z’n allen op het strand van Scheveningen. Dinsdag gaan de scouts op pad. Ze trekken in groepen van vijftig het land in voor een zogeheten path, een soort expeditie waarin de scouts worden uitgedaagd "zichzelf te ontdekken, actief te zijn en nieuwe vrienden te maken”. Dat doen ze met als thema 'Opposites Attract’ (tegenpolen trekken elkaar aan).

Zondag 29 juli worden de 4500 scouts op Scoutinglandgoed Zeewolde verwacht, voor het gezamenlijke kamp dat tot 2 augustus duurt. Meer dan 40 miljoen kinderen en jongeren zijn wereldwijd lid van scoutingclubs. Ze ontmoeten elkaar tijdens jamborees (internationale bijeenkomsten van jonge scouts) en evenementen als de Roverway.

Meer zelfvertrouwen, minder schoolverlaters

Een paar jaar geleden bleek uit eigen onderzoek van Scouting Nederland dat de lichamelijke activiteit niet alleen goed is voor de gezondheid. Kinderen die op scouting zitten, stoppen minder snel met school en raken minder snel op het criminele pad. Kinderen leren hun talenten kennen, leren samenwerken en krijgen steeds meer verantwoordelijkheid en dat is goed voor hun zelfvertrouwen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids