Normal_techniek

Middelbare scholieren in Lelystad hebben een aantal maanden ervaren hoe het is om in de techniek te werken via de wedstrijd Meesterschap in Techniek. Hrishikesh Harcharan heeft uiteindelijk gewonnen en versloeg hiermee 41 andere middelbare scholieren uit Lelystad die samen een tiny house gebouwd hebben dat bijna klaar is voor de verkoop. Het gewonnen geld wil hij inzetten voor een studie werktuigbouwkundige installaties. Dit meldt Meesterschap in Techniek.

 
Meesterschap in Techniek is een wedstrijd, voor leerlingen in het vmbo, losjes gebaseerd op het tv-programma Masterchef. In 5 teams bouwden techniek-leerlingen van ISG Arcus en de SGL in Lelystad in delen aan een fantastisch eindproduct. Tweewekelijks vond er een jurymoment plaats. Bij de beoordeling wordt gelet op veiligheid, teamgeest, professionaliteit en natuurlijk het eindresultaat. De puntentelling werd op www.meesterschapintechniek.nl bijgehouden. 
 
Naast de geweldige ervaring die de leerlingen opdoen, werd uiteindelijk gestreden om de Meesterschaptitel 2018 én de daarbij passende prijzen. Hrishikesh won de titel én een cheque ter waarde van €4000 te besteden aan opleiding of carrière. Hij wil het geld inzetten voor een studie werktuigbouwkundige installaties. Het team Men in Orange won de teamprijs: een vip-dag op het kartcircuit van de gebroeders Coronel. Tim Coronel was nauw bij de wedstrijd betrokken en heeft op 8 maart de wedstrijd ook geopend.
 
Meesterschap in Techniek was een initiatief van Rotary Lelystad en Lelystad Lerende Stad in samenwerking met de gemeente, het bedrijfsleven en het voortgezet onderwijs in Lelystad. Meesterschap in Techniek wordt uitgevoerd door de Stichting Beleef Je Beroep.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids