Normal_rss_entry-140894

Het VMBO Maastricht geeft uiterlijk maandag duidelijkheid aan de 354 individuele leerlingen en hun ouders of en voor welke vakken ze hun schoolexamens moeten overdoen. Dat laat de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs LVO woensdagmiddag weten.

De school slaagt er dus niet in woensdag al, zoals eerder werd gedacht, leerlingen te bellen over hoe het verder gaat. "Wij hebben afgelopen maandag ons onderzoek naar de schoolexamens afgerond en aan de inspectie overgedragen'', laat LVO in een brief aan de leerlingen weten. "In de brief die de minister vandaag aan de Kamer heeft gestuurd staat dat de Inspectie vandaag tot een oordeel moet komen. Dit oordeel is nog niet voldoende concreet per leerling. Na vandaag moet een externe examencommissie de uitkomsten beoordelen. Zij doen naar verwachting vrijdag een bindende uitspraak. Daarna kunnen wij als school voor elke individuele leerling een plan van aanpak maken.''

Advocaat Wouter Geertsen van een groot aantal ouders van leerlingen van VMBO Maastricht vindt dat ouders aan het lijntje worden gehouden door de school. Geertsen is werkzaam voor advocatenkantoor Van Dijk cs, dat de belangen van zo'n 130 ouders vertegenwoordigt. Hij zegt weliswaar opgelucht te zijn dat het centrale eindexamen in stand blijft. Maar hij is teleurgesteld dat de leerlingen en hun ouders nog steeds niet weten waar ze aan toe zijn. "Opnieuw zijn de leerlingen de dupe van een falend bestuur'', aldus Geertsen.
 
Woensdagavond praat Geertsen met ouders over de stand van zaken op juridisch gebied. Veel ouders willen de school onder meer aansprakelijk stellen voor de geleden schade, bijvoorbeeld door het moeten annuleren van vakanties.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids