Normal_jongeren__jongen__school._tiener

Een leerling van het Segbroek College in Den Haag is afgelopen weekend overleden aan wat volgens de rouwkaart een ‘onnozele challenge’ was. De politie kan deze doodsoorzaak niet officieel bevestigen, maar sluit een misdrijf uit.  De school herdenkt vandaag de vijftienjarige jongen uit 3H2. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Het Segbroek College schrijft op de website dat de leerling uit 3H2 “bij een noodlottig ongeval plotseling om het leven is gekomen”. Hij zou vrijdagavond getroffen zijn door “het noodlottig ongeluk. Aan de gevolgen daarvan is hij zaterdag overleden.” Op de rouwkaart van zijn familie wordt gesproken van een “onnozele challenge”. Volgens de politie is dat niet zeker, maar wel staat vast dat er geen sprake is van een misdrijf.
 
Een paar weken geleden schreven wij nog over het initiatief van de ouders van Tim. Tim overleed een jaar geleden toen hij meedeed aan een wurgspel maar de riem om zijn nek niet meer los kreeg. Zijjn ouders willen nu een website opzetten die kinderen, ouders, scholen en leerkrachten moet waarschuwen voor de gevaren van challenges. Op de website zullen jongeren delen welke uitdagingen de ronde doen via social media en artsen zullen daar vervolgens de risico’s van in kaart brengen. De website wordt gerealiseerd door een doneeractie.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids