Normal_wereldbol__globe__europa__kaart

Van 28 mei tot en met 1 juni 2018 vindt voor de twaalfde keer de GeoWeek plaats. Tijdens deze week kunnen leerlingen op een leerzame en makkelijke manier de wereld van geografie ervaren. Duizenden leerlingen in heel Nederland gaan dan op expeditie naar een GeoBedrijf, op veldwerk of ze ontvangen een GeoProf in de klas. Dit meldt het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG).

Tijdens de GeoWeek maken leerlingen kennis met de leuke, verrassende en technische kanten van het vak aardrijkskunde. Meer dan 80 deelnemende bedrijven, overheden en kennisinstellingen openen hun deuren. Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld bodem, water, geo-ICT en duurzame ontwikkelingen.
 
Tijdens de expedities staat ‘zelf doen’ van de leerlingen voorop. Voor de GeoWeek 2018 zijn al meer dan 5700 leerlingen uit het hele land aangemeld, maar er zijn nog steeds een heel aantal leuke expedities open voor inschrijving. Het volledige aanbod staat op www.geoweek.nl. Ook is hier meer informatie over de GeoWeek te vinden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids