Normal_mishandeling_vuist

De eerste prikacties in de strijd voor een goede cao voortgezet onderwijs zijn bekend. De tijd van onderhandelingen is voorbij en het moment is aangebroken om actie te gaan voeren, vindt de Algemene Onderwijsbond, zo meldt de bond.

In februari werd duidelijk dat de onderhandelingen voor een nieuwe cao in het voortgezet onderwijs niets opleverden. De vakbonden en de VO-raad konden er niet samen uitkomen. De bonden wilden maximaal twintig lesuren per week per docent aan hoogstens 25 leerlingen per groep om zo de werkdruk te beteugelen. Maar de VO-raad wil dit niet vastleggen. Ook worden de partijen het niet eens over de loonsverhoging: de bonden willen 3,5 procent, de VO-raad gaat niet verder dan 2,35 procent.
 
De AOb roept daarom alle medewerkers in het voortgezet onderwijs op om via social media van zich te laten horen via #VOonderdruk. Zo laten docenten en ondersteuners weten dat er iets moet worden gedaan aan werkdruk. Daarnaast worden docenten gevraagd om te verschijnen op het congres van de VO-raad op 29 maart in Nieuwegein om zo samen de werkgevers op te roepen alsnog tot een eerlijke cao te komen. De komende maanden zullen de acties nog worden uitgebreid. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids