Normal_zorg_studie_leerling_verpleging_verpleegkundige_student

Koning Willem-Alexander heeft maandagmiddag 12 maart 2018 in het kader van de Week van Zorg en Welzijn een bezoek gebracht aan woonlocatie Brugsestraat 51 van Middin. Ook sprak hij met scholieren in de ‘Zorg en Welzijn bus’. Hierin gaan zorgprofessionals op pad om scholieren kennis te laten maken met beroepen in de zorg en welzijn. Dit meld Rijksvoorlichtingsdienst.

Het bezoek vond plaats in het kader van de start van de Week van Zorg en Welzijn. Deze week, die plaatsvindt van 12 tot en met 17 maart, wordt georganiseerd door RegioPlus waarin de veertien samenwerkende regionale werkgeversorganisaties zijn verenigd. De Week van Zorg en Welzijn heeft drie doelen: het imago van de sector bevorderen, medewerkers in het zonnetje zetten en jongeren interesseren voor een opleiding of baan in zorg en welzijn. Om het derde punt kracht bij te zetten reist een groep zorgprofessionals van maandag tot en met vrijdag door de veertien regio’s in een speciale ‘Zorg en Welzijn bus’. Zij gaan op pad om scholieren kennis te laten maken met beroepen in zorg en welzijn en laten zien welke kansen het werk biedt.
 
Tijdens het bezoek sprak Koning Willem-Alexander met medewerkers, vrijwilligers en cliënten van de woonlocatie van Middin aan de Brugsestraat in Den Haag. Middin biedt ondersteuning, begeleiding, behandeling en zorg aan cliënten met een verstandelijke beperking in Zuid-Holland. Na afloop van de gesprekken volgde een rondleiding door de woonlocatie. Aansluitend bezocht  Koning Willem-Alexander de speciale ‘Zorg en Welzijn bus’. Hij sprak daar met enkele zorgprofessionals en leerlingen over het werken in de zorg en welzijn sector.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids