Normal_politie__auto

Het steekincident op het Bindelmeer College in Amsterdam-Oost blijkt behoorlijk mee te vallen. Donderdag werd bekend dat een dertienjarig meisje een leeftijdsgenoot zou hebben gestoken, maar volgens de directeur is het woord steekincident overdreven. Dat meldt Het Parool.

De twee leerlingen kregen ruzie die uiteindelijk uit de hand liep en eindigde in een vechtpartij, aldus directeur Kees Buijtelaar. Bij die vechtpartij werd een leerling door haar klasgenote 'met iets' gestoken. Omdat de wijkagent onbereikbaar was, maakte de school melding van het incident bij de politie. Als gevolg kwamen er politieauto’s en ambulances op de schoollocatie af.

Het nieuws dat vervolgens naar buiten kwam, is volgens de directeur geen goede weergave van de werkelijke gebeurtenis. Buijtelaar benadrukt dat het meisje alleen een schram heeft overgehouden. Van een steekpartij met een mes is dus absoluut geen sprake. 

Volgens een woordvoerder van de politie is er gekozen om snel melding te maken van het incident om zo transparant mogelijk te zijn. In het eerste bericht dat binnenkwam werd gesproken over een 'steekincident', waarbij 'een leerlinge is gestoken en de verdachte is aangehouden.' De woordvoerder laat weten dat zulke meldingen nog niets zeggen over de aard van het letsel. Dat letsel blijkt nu dus mee te vallen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids