Normal_rss_entry-121853

Zangeres Do verzorgt op 7 februari de aftrap van een scholentour tegen zinloos geweld. Zij woont op het Kajmunk College in Hoofddorp een vertoning van de film Fataal van regisseur Jesse Bleekemolen bij en voert met 150 leerlingen een gesprek over de impact van zinloos geweld. Hierbij zullen ook Jasper en Ronnie aanwezig zijn, de twee homo’s die in april 2017 in Arnhem in elkaar werden geslagen met een betonschaar.

Het is het tweede jaar dat de scholentour rond Fataal plaatsvindt. Jasper en Ronnie maken de komende drie jaar deel uit van de poule van slachtoffers van zinloos geweld die op tientallen scholen gaan spreken over de impact die het geweld had op hun leven. De twee mannen werden na een avond stappen aangevallen door vier mannen die er aanstoot aan zouden hebben genomen dat het tweetal hand in hand liep.

Zij raakten beiden zwaargewond. De zaak leidde tot veel maatschappelijke onrust. Op sociale media werd de hashtag #Allemannenhandinhand trending en plaatsten honderden mensen een foto. Zelfs de hoofdrolspelers van hitserie Suits deden mee. Ook politici maakten een statement; zo verschenen D66-leider Alexander Pechtold en zijn collega Wouter Koolmees hand in hand bij de formatie.

De film Fataal werd het afgelopen jaar al door 13.000 scholieren gezien. Het komende jaar doet de tour zeker 75 middelbare scholen aan.

Door: ANP