Normal_fietsen_studentenstad_studenten

De game Wheelie Pop is al meer dan 20.000 keer gedownload sinds de lancering afgelopen 12 december. De game maakt jongeren bewuster van het gevaar van smartphonegebruik tijdens het fietsen. Wheelie Pop vergroot het bewustzijn van het gebruik van de telefoon op de fiets spelenderwijs met als doel een bijdrage te leveren aan een daadwerkelijke gedragsverandering bij jongeren. Dit meldt Veilig Verkeer Nederland.

In opdracht van de gezamenlijke provincies (IPO) is de game Wheelie Pop ontwikkeld voor jongeren tussen 12 en 16 jaar.  Uit onderzoek bij deze doelgroep is gebleken dat in bijna 25 procent van de duur van de fietsrit de smartphone wordt gebruikt, om te Snapchatten, Whatsappen en te Spotifyen. 
 
Na het spelen van de game Wheelie Pop is onderzocht of deze jongeren anders handelen tijdens het fietsen. Wat blijkt: Wheelie Pop zorgt er voor dat spelers minder vaak vinden dat even snel een bericht beantwoorden op de fiets best kan.
 
De game is gratis beschikbaar via Google Play en via de Appstore en ook prima geschikt voor een uitdagende verkeersles in groep 7 of 8 van de basisschool. Meer informatie over de game is te vinden op vvn.nl/wheeliepop.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids