Logo_raadgedicht_logo

Vanaf 22 januari 2018 gaat Raadgedicht weer van start. Tien weken lang verschijnt er elke week een gedicht waarin één woord ontbreekt. Iedereen van 14 jaar en ouder mag raden welk woord dit is en kan via de website raadgedicht.nl de oplossing insturen. Dit meldt Raadgedicht.

Bij Raadgedicht kruipt de lezer in de huid van de dichter en wordt hij of zij uitgedaagd creatief met taal aan de slag te gaan. Foute antwoorden zijn niet per se fout. Dit spelen met woorden leidt tot een geconcentreerde manier van lezen en is ook nog eens heel leuk.
 
Raadgedicht richt zich deze editie op leerlingen in het middelbaar onderwijs (maar eigenlijk voor iedereen vanaf 14 jaar). Scholen kunnen gratis meedoen met Raadgedicht. Dit kan klassikaal of leerlingen kunnen individueel hun woord insturen. Elke maandag staat het gedicht online en elke vrijdag wordt de oplossing gegeven. Via de website www.raadgedicht.nl en via de gratis Raadgedicht app kan meegespeeld worden. 
 
Raadgedicht vindt plaats van 22 januari tot 30 maart 2018. De gedichten worden geschreven door bekende Nederlandse en Vlaamse jeugddichters. Raadgedicht is een initiatief van Het Poëziepaleis en kinderboekenauteur Rian Visser. Elk jaar in september is er Raadgedicht voor het primair onderwijs, de brugklas van het middelbaar onderwijs en het vmbo.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids