Normal_baasvanmorgen

Ruim 200 kinderen nemen op donderdag 25 januari voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s, politici en hoofdredacteuren. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmboleerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later. Onder meer minister Kajsa Ollongren en directeuren Roger van Boxtel (NS) en Hans de Boer (VNO-NCW) doen mee. Dit meldt JINC.

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Want wie geboren is een wijk met veel werkloosheid, heeft in Nederland nu eenmaal minder kans om het ver te schoppen – hoe slim of capabel hij of zij ook is.
 
Daarom organiseert JINC jaarlijks het feestelijke evenement Baas van Morgen. Kinderen kunnen dan niet alleen ervaren hoe het is om aan de top te staan, ze leren ook van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente, redactie of culturele instelling in elkaar zit. De ‘grote’ bazen beloven hun jonge collega’s bovendien dat ze later in hun loopbaan nog eens een beroep op hen mogen doen. Na een dag hard werken verzamelen de ‘jonge en oude bazen’ zich in Amsterdam voor een slotconferentie. Hier delen ze hun ervaringen, geven ze elkaar tips en sluiten ze de dag af met een blik op de toekomst.
 
Tot de deelnemers van dit jaar behoren onder meer NN Group, Transavia, Hilton, Rijksmuseum, Artis, ManpowerGroup, Aegon, Algemeen Dagblad, Coca-Cola, BNNVara, De Efteling, Deloitte, TomTom, Etos, gemeente Den Bosch, Vermilion Energy, gemeente Utrecht, ING, Loyens & Loeff, Maasstad Ziekenhuis, Philips, Provincie Noord-Brabant, RET en Tesla.
 
Aan JINC Baas van Morgen doen kinderen mee uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Kennemerland, Brabant, Leeuwarden en Flevoland.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids