Normal_fotocamera__foto__camera__film__media

Het Picasso Lyceum in Zoetermeer kreeg deze week bezoek van de ministers van Onderwijs, Arie Slob en Ingrid van Engelshoven. Zij gebruikten de onderwijslocatie als inspiratie voor hun nieuwe staatsieportretten. De ministers hebben goede contacten met het Picasso Lyceum, met name op het gebied van maatwerk. Dat meldt het AD.

Rector Jeroen van Grunsven zegt dat zijn school goed samenwerkt met het ministerie van de bewindslieden. Met ambtenaren van het ministerie van Onderwijs is er regelmatig contact. Het lyceum wordt bijvoorbeeld wel eens om advies gevraagd over het leveren van maatwerk. Dat heeft er onder meer mee te maken dat de school werkt volgens het concept ‘Zo.Leer.Ik!’, geïnspireerd door de Zweedse formule 'Kunskapsskolan'.

Scholieren volgen volgens deze methode een persoonlijke leerroute die ze zelf kunnen invullen. Het idee erachter is dat zij op die manier hun talenten ontwikkelen die ze vervolgens kunnen omzetten in prestaties. Docenten die volgens dit onderwijsconcept lesgeven zijn speciaal getraind in het coachen. De docent wordt vervolgens weer begeleid door hun leidinggevende.

Tijdens het bezoek aan het Picasso Lyceum van deze week stond de goede band tussen de school en de ministers eveneens centraal. Al ging het deze keer niet zozeer over het concept ‘Zo.Leer.Ik!’. De ministers Van Engelshoven en Slob poseerden deze keer voor de fotocamera. De kleurrijke muren van het gebouw vormden het decor voor een aantal vrolijke en spontane foto’s. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids