Normal_studenten_tekenen_test_mobiel_klas_gsm

Op het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo starten vmbo-leerlingen volgend schooljaar met een nieuwe onderwijsvorm. Op de school wordt vanaf dan proefgedraaid met gepersonaliseerd leren, onder de naam Groevenbeek NEXT. Het doel ervan is om de leerlingen uiteindelijk zelfstandiger te maken. Dat meldt De Stentor.

Bij deze vorm van onderwijs kunnen leerlingen meer zelf bepalen. Met die individuele vrijheid kunnen zij op zoek naar passende leervragen. Wat een leerling wil leren en onderzoeken is aan hem of haar zelf. Bij het op weg helpen staan de docenten klaar om de scholieren te begeleiden. Ook zorgen zij ervoor dat de leerlingen genoeg leren over diverse onderwerpen.

Door de individuele aanpak wordt de leerlingen op het Groevenbeek geleerd om in de toekomst zelfstandig te zijn in een complexe samenleving. Welke vorm van leren het best bij iemand past, moet door middel van proberen worden uitgevogeld. Tijdens een schooldag zullen ‘s ochtends de kernvakken op het programma staan, waarna er ‘s middags ruimte is om zelf een keuze te maken uit een aantal kennisgebieden. Leerlingen kunnen kiezen tussen mens & maatschappij, natuur & technologie en taal & cultuur. Van belang is ook dat elke leerling op zijn of haar eigen tempo en niveau werkt.

De deelnemende vmbo-leerlingen krijgen op hun school een eigen lesruimte. Bijzonder aan die ruimte is dat die vanwege de inrichting en het meubilair meer zal lijken op een woonkamer dan een klaslokaal. Naar verwachting is deze ruimte volgend jaar januari beschikbaar.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids