Normal_images

Vandaag volgt er uitspraak in de zaak van de 40-jarige ex-leraar van het Terra Assen. Hij wordt verdacht van misbruik van een dertienjarige leerlinge tussen juni en augustus dit jaar. Tegen hem werd twee weken geleden drie jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. Dit meldt RTV Noord. 

De man, die de mentor was van de leerlingen, wordt verdacht van ontucht met een slachtoffer onder de zestien jaar.  Ook grooming, digitaal kinderlokken, het haar getuige laten zijn van seksuele handelingen met zichzelf en het bezit van kinderporno acht het OM bewezen. Voor de aanklacht van verkrachting vroeg de officier vrijspraak. Naast de celstraf eiste de officier een schadevergoeding van 6.400 euro voor het slachtoffer en een contact- en gebiedsverbod voor de man.
 
De politie vond 12.000 appjes die de man en het meisje naar elkaar hadden gestuurd. Volgens de leerlinge misbruikte haar mentor haar op school en in een bosje in Assen. Daarnaast wisselden ze seksueel getinte filmpjes van henzelf uit. Het meisje werd ook overgehaald om bij hem thuis seks met hem te hebben. Hij erkende dat hij het kind wilde ontmaagden, maar zover kwam het niet.
 
Volgens het OM is de mentor in verminderde mate toerekeningsvatbaar: hij zou aan persoonlijkheidsstoornissen lijden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids